sâmbătă, 27 septembrie 2014

De revenit la... Grand Yazici Club Turban



Atunci cand am ales aceasta locatie, recunosc ca am fost destul de sceptic in privinta calitatii... si asta cu toate ca am citit review-urile de pe toate site-urile de specialitate. Aceasta datorita prezumtiei ca "NIMIC NU-I CA ANTALYA", incluzand aici Lara, Belek, etc... Recunosc, m-am inselat! Am gasit in Marmaris un resort care respecta standardele (nescrise) de ALL INCLUSIVE, cu accente de UAI (la pret de AI). Dar sa o luam pe rand:





Locatia

Intr-o padure de pini unde s-a incercat sa se salveze cat mai multi copaci (veti remarca terase mulate in jurul unui copac, sau pini care traverseaza marginea acoperisurilor vilelor). Faleza si aleile principale sunt delimitate de leandri infloriti. Este foarte multa vegetatie.




Plaja are doua portiuni cu deck de lemn si, la mijloc, o portiune de plaja cu nisip (cam grunjos). Sunt doua pontoane pe care se face plaja si doua platforme plutitoare in larg unde se ajunge inot. Numarul de sezlonguri cu saltele este suficient, locuri disponibile toata ziua (cu exceptia deck-ului de la Bar Sunset unde se ocupau pana in ora 07.30). Exista o piscina mare cu 1,4 metrii adancime, cu un mic bazin alaturat pentru cei mici (0,7m).





Piscina este inconjurata de pini oferind multa umbra naturala pentru doritori. Exista o piscina de relaxare, unde nu sunt admisi copii sub 14 ani. Zona Marina-Suite si King-Suite au piscine separate. Mai exista o zona destinata copiilor mici cu trei casute si o piscina (destul de intinsa) cu adancime mica si multa umbra naturala. Resortul are un spa cu piscina interioara, sauna si hammam gratuite. Masajul si fresh-ul de la vitamin bar sunt contra cost. Exista o zona cu tobogane, doua mari si doua mici.





Mancarea

In fiecare dimineata au fost bucatari care pregateau omlete cu continut conform cererilor, oua ochi, pan-cake, gofre, cu cozi care n-au depasit niciodata 1-2 minute la ora de maxima aglomeratie. Multe tipuri de branzeturi, gemuri, compoturi. Nu lipseau ingredientele pentru un mic-dejun englezesc (ou ochi, fasole, sausage in sos). Intr-un colt al restaurantului functiona un cuptor de patiserie care producea in fata ochilor clientilor diverse tipuri de croissant-uri calde si pufoase. La dispozitia clientilor erau doua toastere uriase unde se puteau pregati sandvis-uri si prajitoarele cu banda rulanta pentru paine. Ceaiul si cafeaua se putea pregatii de catre clienti dupa propriul gust. Sucuri la dozator (cu exceptia salonului pentru mic dejun a la carte destinat clientilor Marina Suite si King Suite, unde erau la cutii). Fresh-urile erau contra cost (se procura de la barul alaturat restaurantului). De mentionat calitatea scazuta a mezelurilor (dar asta-i regula in toata Turcia, se cunoaste lipsa carnii de porc).






Dejunul se putea servi atat in restaurantul principal cat si pe o terasa barului Sunset de pe malul marii langa restaurantul Seafood. In acest caz, meniul este preponderent bazat pe salate si pe specialitati turcesti (shaorma, kebab si kumpir). In restaurantul principal, mediul este foarte vast, pentru toate gusturile, cu un minus la categoria supe (dar eu n-am reusit sa gasesc o supa „ca acasa” in nici un local din Turcia).

Despre cina nu pot sa spun decat ca erau in fiecare seara 2-3 gratare cu diferite produse, cu diferite garnituri. Am sesizat ca mai erau numeroase alambicuri cu mancaruri gatite, dar nu m-am atins de ele. Preferam o friptura de vitel la gratar cu o salata de varza murata... De la ora 11 la 17 se preparau gozleme si airan, de la 16-18 se serveau prajiturele, de la 10-11 micul dejun tarziu... si tot asa...

Bauturile

Se consumau cantitati apreciabile de bere Efes, intotdeauna si peste tot la temperatura optima. Seara am gustat vinurile (un vin alb demisec foarte bun, un roze... de cursa mai lunga si un excelent vin rosu de care mi-as fi luat vre-un „deca” acasa). De „tarii” nu m-am atins dar am sesizat ca erau toate autohtone. Englezii si irlandezii din resort trageau tare cu Jack, dar era contra-cost. Doamnele pot testa toate tipurile de cocktail (un punct in plus – erau pregatite in fata ta, nu din dozator, ca la RW). Copii pot incerca toate sucurile (la dozator, dar bune calitativ, nediluate) si cocktail-urile nealcolice. De apreciat faptul ca, de exemplu, cola se servea cu cuburi de gheata si lamaie. Iar berea se servea in pahare de sticla tip balon, nu in plastic (nunai la barul de pe deck). Apa plata la sticle de jumatate, intotdeauna aburite, in orice cantitate.





Pentru partea de alimentatie publica, m-au impresionat placut si nu pot sa nu remarc:

-Food-Managerul, un tip pe care-l veti recunoaste imediat si cu care va veti intalnii de mai multe ori pe zi, este prezent pretutindeni unde este mancare sau bautura, atent la toate amanuntele

-Tinuta IMPECABILA a tuturor chelnerilor si ospatarilor, cu camasi albe, curate (am remarcat ca unul s-a murdarit pe manseta si a plecat imediat si s-a schimbat), pantaloni curati si calcati, cu pantofii facuti, par aranjat, barbieriti (in alt sejur la Kefaluka a fost un cosmar). Daca tot mananc intr-un restaurant am pretentia sa ma serveasca un ospatar, nu un pescar convertit pe perioada sezonului.



Camerele

Nu pot sa spun mai nimic despre ele deoarece, printr-o fericita intamplare, la receptie mi-au propus un upgrade (chiar m-au pus sa semnez o hartie ca sunt de acord) si mi-au oferit King-Suite. O vila separata cu un living de aprox. 60-70mp cu mobilier exotic (ratan si bambus) cu doua terase deasupra marii, doua dormitoare fiecare cu baie proprie, patru AC-uri, trei LCD-uri, un total de aprox. 120-130mp.

Distractii

Echipa bunicica de entertainment, teren de tenis (si cursuri cu antrenor – am vazut ca avea multi clienti), teren de volei, tir, darts, sporturi acvatice, paraseiling. 



De remarcat, plimbare cu salupa fara skipper. O plimbare de trei ore, pentru 6 persoane, cu o salupa cu motor de 60hp, prin tot golful, pe langa Icmeler, Turunc, Kumlibuk, Kadirga Bay pana in mare si inapoi pe langa Phosphorous Cave, Paradise Bay, Adakoy, marmaris Yacht Marina si prin largul Marmarisului cu numai 150 Euro. De remarcat faptul ca hotelul (sau grupul de hoteluri Yazici, sunt trei la rand) detine un delfinariu (cu baza de cercetare) propriu, pe mare, intre Club Turban si Hotel Mares. Se pot urmarii spectacolele, te poti intalnii cu delfinii (ii mangai – 40 Euro/20 min) sau inoti cu delfinii (120 Euro/20 min singur sau 70 Euro/20 min grup de 3-6 persoane)



Turisti

Majoritari (60%) erau rusi si ucrainieni, apoi englezi, irlandezi, danezi. Am auzit vorbindu-se franceza. Romanii erau foarte putini, cred ca am fost 12-15 persoane in perioada in care am fost noi. O nota buna pentru rusi, neasteptat de linistiti si tacuti. Singurul turist beat pe care l-am vazut era un irlandez iar de la cea mai mizerabila masa s-au ridicat niste tipi care vorbeau franceza. Am vazut foarte multi rusi cu carti (de citit) in mana.

In concluzie, un resort la care m-as intoarce oricand, cu atat mai mult ca pretul nu este exorbitant.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu