duminică, 5 octombrie 2014

Kefaluka Resort Hotel...cu plusuri...si minusuri...

Incep prin a preciza ca s-ar putea sa fiu destul de subiectiv in privinţa catalogarii acestui resort... motivul fiind... PUNCTUL DE REFERINTA...pentru servicii UAI, al meu este un alt resort, din zona Antalya.
Dar, sa o luăm de la început. Partea de check-in, rapida, dar nu era deloc aglomerat (am fost cu masina si am ajuns în jurul orei 19.00). Prima camera oferită a fost din categoria celor mici. In urma insistenţelor, mi-a fost schimbată cu una mai mare. Din fotografiile exterioare ale hotelului, va puteţi da seama de diferenţele dintre camere (cele mari au balcoanele mai in exterior). 

Si aici este prima comparatie cu resorturile din zona Lara - Belek, unde camerele standard sunt mult mai mari. Plusuri pentru Kefaluka sunt la calitatea materialelor, la faptul ca sunt noi si moderne, si la partea de curăţenie (cu toate ca intr-o zi nu a trecut ingrijitoarea prin camera, la ora 17.00 am găsit-o de abia la camera alaturata, si n-am mai lăsat-o decît sa schimbe prosoapele). De asemenea este interesant sistemul de televiziune interactivă. Peste 120 programe tv plus canale tv pay-per-view plus movie pay-per-view plus tonomat musical (free).



Partea de acces internet: wireless free in mare parte din spaţiile comune chiar si la piscină, in camere doar in cele apropiate de lobby bar. 




Acces pe baza de user si parola de la receptie. La un test de viteza mi-a ieşit 7 cu 7 Mbps. Destul de bine. In camere sunt si prize de internet functionale, dar atenţie, traficul nu mai este gratuit.


Pentru cei interesaţi, hotelul are doua zone de parcare exterioară (fără acoperire) si o parcare subterană (maxim 30-40 autoturisme).

Despre piscinele exterioare, in afara de faptul ca unii conaţionalii mai puneau copiii sa-si facă nevoile in ele !?! ... sunt destul de restrînse, si la o încercare de a pune ochelari de scufundari, v-aţi da seama ca apa este destul de tulbure. Din cate mi-am dat seama (ma pricep cat de cat) sistemul de recirculare este subdimensionat si este la limita posibilitatilor. Piscina interioară (mai putin frecventată) este mult mai curată.

Partea cea mai slaba: mancarea. Sa o luam pe rand:

- in 7 zile la micul dejun au fost aceleasi 4 tipuri de mezeluri, 4 tipuri de branza si cascaval si doua feluri de omleta (de cele mai multe ori rece), rosii necoapte si fara gust taiate in patru si decojite
- nu se serveste decat cafea la automat sau cafea la filtru (cafea turceasca doar in lobby sau la a-la-carte, doar la cerere expresa),
- pentru un cartof (kumpir - cateodata destul de crud) sau pentru o placinta (gozleme) trebuia sa se stea la coada
- restaurantul de noapte slab, doua feluri de mancare, doua feluri de prajituri... si gata
- inghetata de 5 feluri, fara toping, fara alune, fara fistic sau nuci, si de cele mai multe ori fara inghetata de vanilie si ciocolata (finish...finish...)
- tot ce inseamna mancare intre mesele principale este foarte putina, in putine locuri, putin diversificata (incomparabil cu abundenta de la resorturile cu "nume" din Lara si Belek)
- in restaurantul principal la ora 21.30 se termina masa de seara iar la ora 22.00...ne-au stins lumina
- la restaurantele a-la-carte nu este nici o sfaraiala (doar ca te serveste la masa), cred ca aduc mancarea din restaurantul principal. Singurul care cred ca merita efortul de a te deplasa dimineata pana la relatii cu clientii pentru programare este Vento Fish (la alte resorturi este inclusa o singura vizita la un restaurant a-la-carte, dar aceea era un adevarat festin, cu nenumarate feluri de mancare). Aici este permisa vizitarea fiecarui restaurant, o data pe sejur, in mod gratuit.

Acum si cateva plusuri:
- fresh (indoit cu apa) la micul dejun - gratis
- vitamin bar pentru fresh-uri si fructe la piscina interioara
- taraba ambulanta cu morcovi si castravete la piscina (pentru un bacsis chiar si bere la sticla, rece)

Despre animatori... se poate mai bine... sau mult mai bine... la fel despre echipa de la spa. Si unii si altii pareau blazati si plictisiti...cu toate ca era inceput de sezon...

Alte plusuri: hotelul in sine si zona inconjuratoare. Construit pe o peninsula aflata la confluenta Marii Egee cu Mediterana, langa satul Akyarlar, cu vedere la insula Kos. Vis-a vis, pe o alta peninsula se afla resortul Xanadu Island. Aflat la aproximativ 25 km de Bodrum si 7 km de localitatea Turgutries, a fost dat in folosinta in anul 2009. Resortul are o cladire principala cu 10 nivele (nivelul 0 este la mijloc) si cateva vile cu 2 nivele (cu piscine proprii). Toate camerele au vedere la mare. Pe la poarta resortului trec microbuze care fac traseul Turgutries - Bodrum.

Personalul de deservire... obosit... cred ca destul de putin si destul de ocupat... in primele doua zile (cu hotelul mai gol) au parut ca fac fata, dar in momentul cand au avut un aflux brusc de turisti (s-a umplut hotelul) au fost depasiti. Chelnerii cred ca de fapt sunt fostii pescari din sat, deoarece rar am vazut persoane atat de neindemanatice (vesnic auzi in restaurant tacamuri si farfurii scapate pe jos). Foarte putini vorbitori de engleza (doar receptia si relatii cu clientii, chiar si acolo mai degraba limba rusa), in rest... prin semne sau doar: beer, juice, cocktail, wine, water... nuts deja ii depaseste.

In concluzie... o clasa sub resorturile mari din Lara si Belek. Este adevarat... o clasa mai jos si la pret... acum ramane sa stabiliti voi cum stati cu bugetul...

Ca sa inchei totusi optimist... inca un mare plus... PEISAJUL ESTE MIRIFIC...






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu